كنكور رشته مديريت اجرايي (MBA) - كد 1148 در سال 89 در صبح پنجشنبه 29 بهمن ماه 1388 برگزار گرديد. 

براي دستيابي به فايل سوالات اينجا را كليك كنيد يا به انتهاي متن مراجعه نماييد.

 در اين كنكور بار ديگر(ولي اين بار با وضوح بيشتر) اثبات شد كه:

  •  تمركز برسوالات كنكورهاي  گذشته كنكور يك رشته مي تواند شما را به اشتباه بيندازد. موردي كه دانشجويان در كلاس زياد سوال ميكنند اما من از جواب دادن به آن طفره مي روم.(مثلاً افزايش چشمگير تعداد سوالات در فصل تابع يا مشتق رياضي 1 و فصل آخر رياضي 2 و يا كاهش چشمگير در مبحث مشتق رياضي 2)
  •  كنكور MBA بر خلاف تصور بسياري از دانشجويان كه خودشان يك جو رواني در مورد خاص و سخت بودن كنكور MBA ايجاد كرده اند(و در آن غرق شده اند!!!)، تافته جدا بافته نيست و طراحان سوال(با توجه به يكسان بودن سرفصل رياضي عمومي براي همه رشته ها) اصولاً توجهي به اين موضوع كه سوالات براي چه رشته اي مطرح ميشوند، ندارند.


 من در اولين بررسي سوالات (كه ممكن است همه جوانب را در نظر نگرفته باشم) موارد زير به ذهنم رسيده است.

1) كنكور امسال داراي سه سوال غلط بوده است.(سوالات  163 و 168 و 185 ) البته سوالات 163 و 185 را مي توان به سادگي اطلاح كرد و  بسياري افراد بدون آنكه توجه كنند آن ايرادها  را در حل خود اصلاح كرده اند.
2) بر خلاف دو كنكور قبل يك سوال از معادلات ديفرانسيل(كه خارج سرفصل كنكور است-بالاي دفترچه سوالات هم نوشته بود : رياضي عمومي 1و 2 دوره فني مهندسي) مطرح شده بود كه با اطلاعات رياضي عمومي و رد گزينه مي توان به آن جواب داد.

3) سوالات مانند كنكور سال سال 87 و 88  به ترتيب مباحث رياضي 1 و 2 بودند. در واقع از 156 تا 173 سوال رياضي 1 و از آن به بعد سوال رياضي 2 بود. (به جز سوال 181 كه معادلات ديفرانسيل  است)
4) درصد سوالات رياضي 1 مانند سال قبل  60 درصد بوده است.(درصد درس رياضي 1 به كل سوالات در سال 83 برابر 60 درصد، در سال 84 برابر 43 درصد و در سال 85 برابر 53 درصد و در سال 86 برابر 60 درصد و سال 87 برابر 50 درصد و در دو سال اخير 60 درصد بوده است)
5) مبحث مشتق رياضي 1 و انتگرال روي خم و سطح رياضي 2 با اختصاص دادن 23 و 20 درصد سوالات به خود بيشترين حجم سوال را در كنكور اخير داشته اند. مشتق يك متغيره در سال 86 حدود 30 درصد و در سال 87 و 88 به طور مساوي 17 درصد سوال داشته است ولي امسال به 23 درصد رسيده است. انتگرال روي خم و سطح در كنكور هاي گذشته حداكثر 10 درصد سوالات را داشته ولي امسال افزايش چشمگيري به 20 درصد داشته است.
6) مبحث انتگرال رياضي 1 و تابع به ترتيب  13 و 10 درصد سوالات بوده كه پس از مباحث بالا بيشترين تعداد سوالات را داشته است. ضمناً اختصاص 10 درصد سوالات به فصل تابع در كنكور اين رشته بي سابقه بوده و به طور ميانگين 7 درصد سوالات مربوط به اين فصل مي شده است.

7) انتگرال يك متغيره در سال 85 و 86 و 87 به ترتيب 10 درصد و 6 درصد و 16 درصد و در سال 87 ده درصد سوال داشته است و  امسال به 13 درصد تغيير كرده است.

8) بحث انتگرال يك متغيره و مشتق يك متغيره و مشتق چند متغيره در سالهاي 85 و 86 در مجموع 45 درصد سوالات را داشته اند كه در كنكور 87 به 50 درصد افزايش يافت و در سال 88 نسبت آن 46 درصد بوده است و امسال به 43 درصد رسيده و لذا باز هم مهمترين مباحث كنكور MBA بوده است.
9) به بحث هندسه تحليلي و جبر خطي بيشتر از ميانگين مورد انتظار توجه شده است.
10) بحث انتگرال چند متغيره معمولا 10 درصد سوالات را در بر دارد اما امسال هيچ سوال مستقيمي از آن نيامده است و سهم آن به فصل بعدي يعني و انتگرال روي خم و سطح داده شده است.

11) بر خلاف روال چند سال اخير كه از قضاياي گرين و استوكس و ديورژانس حداقل يك سوال مطرح مي شده، امسال سوالي نيامده كه غير منطقي است.
12) از بحث دنباله و سري به طور ميانگين تا قبل از سال 87 هر سال 10 درصد سوالات را داشته است.در سال 87 در يك اقدام بي سابقه و غير منطقي فاقد سوال بوده ولي در سال 88 به ميزان 10 درصد از آن سوال مطرح شده است ولي دوباره در سال 89 اين مبحث  سوال نيامده كه غير منطقي است.

13) تمركز طراح سوال روي مباحث موردي در اين كنكور ديده مي شود. مثلاً 2 سوال از انتگرال سطح يا دو سوال از ميدانهاي برداري و كرل و ديورژانس
14) وجود سوالات تكراري(عيناً يا با تغييراتي اندك ) نسبت به ساير رشته ها(و رشته MBA) به وفور ديده مي شود. اما نسبت به سال قبل كمتر است. اصولا سوال جديد و خاصي در اين كنكور (به جز سوال 170 و 175) وجود ندارد.

15) مطلب ديگري كه توجه به آن خالي از لطف نيست:

  • بر خلاف سال قبل چيدمان گزينه ها نسبتا منطقي است. 
  •  گزينه 2 در جواب 9 سوال وجود داشت كه بيشترين تعداد را به خود اختصاص داده و گزينه 3 در 6 سوال وجود دارد.
  • با وجود كوتاه بودن صورت سوالات تعداد صفحه هايي كه سوالات در آن قرار گرفته بود نسبت به سالهاي قبل افزايش يافته بود كه ايجاد با رواني منفي مي كند(حداقل براي من كه اينطور بود.)!!!

16) وجود 13 سوال يعني 43 درصد سوالاتي كه در سطح دبيرستان بودند و در كنكور MBA (به جز سال 81 كه براي اولين بار در كنكور اين رشته از رياضي سوال مطرح شد) بي سابقه بوده است  باعث شده است كه در مجموع كنكور ساده تري نسبت به سالهاي گذشته براي اين رشته  برگزار گردد. من به جز در رشته هايي مثل كشاورزي وضعيت اينچنين را تا به حال نديده ام.(به هر حال خوشا به حال كسانيكه امسال كنكور دادند.)


در كل به نظر من  ساده ترين كنكور MBA تا به حال برگزار شده و امتحان پايين تر از سطح متوسط  است. براي مجموع 30 سوال(اگر بخواهيد همه را حل كنيد) 75 دقيقه يعني ميانگين 150 ثانيه براي حل هر سوال كافي است. هر چند كمتر سوالي در اين كنكور وجود داشت كه بيش از 150 ثانته وقت بخواهد.(اما جو كنكور و سخت بودن سوالات GMAT - بنا به ادعاي دانشجويان- و عدم رعايت مديريت زمان كه در كلاسها خصوصا جلسه آخر كلاس تست به آن اشاره كردم مي تواند تاثير گذار باشد.)

با فرض آنكه فقط سوال 168 را غلط بگيريم و ايراد دو سوال 163 و 185 ناديده گرفته شود و در زمان 75 دقيقه(كه فكر كنم شما در در صورت مديريت زمان در كنكور وقت بيشتر از 75 دقيقه داشته ايد) حل درست  22 سوال از 30 سوال منطقي به نظر مي رسد. حل 28 سوال به بالا نياز به تسلط بر مطالب زياد دارد اما چندان دور از دسترس نيست.


 در ادامه بررسي سوالات را خواهيم داشت.

  • توجه كنيد كه گزينه هايي كه به عنوان پاسخ انتخاب شده اند نظر شخصي من است و هنوز از طرف سازمان سنجش اين كار صورت نگرفته است.
  • امكان حل تشريحي سوالات بر روي سايت براي من وجود ندارد.
  • با توجه به اينكه قسمت نظر دهي به اين مطلب را فعال نكرده ام لطفا هر نظري در مورد سوالات داريد را منحصرا از طريق اتاق مباحثه مطرح نماييد.
  •  لطفاً هر نوع اشكالي كه ملاحظه كرديد از طريق اتاق مباحثه يا بلاگ روم به من اطلاع دهيد. من در سريعترين زمان ممكن(پس از دريافت سوالات) پاسخ سوالات را روي سايت قرار دادم و امكان هر نوع اشتباهي از جانب من وجود دارد!!!! 
  •  ارجاعهايي كه به كتابها داده شده است بر اساس ويرايش اول كتاب رياضي عمومي 1 و 2 (انتشارات: نگاه دانش- مولف: مسعود آقاسي) است.
  • براي دريافت صورت سوالات كنكور  به انتهاي متن مراجعه نماييد.

يك توضيح بسيار ضروري: من بر اساس سوالاتي كه در اختيارم قرار گرفته و در انتهاي متن  آنرا اعلام كرده ام پاسخ سوالات را ذكر كرده ام. قرار بود امسال سازمان سنجش چيدمان سوالات يا گزينه ها را   (بدون تغيير محتواي سوالات براي جلوگيري از تقلب ) در دفترچه هاي مختلف تغيير دهد و لذا ممكن است سوالات برخي دفترچه هاي كنكور در سال جاري ترتيبي متفاوت با دفترچه اي كه من در دست دارم، داشته باشد.


   سوال 156 . گزينه 3  درست است.

بايد زير راديكال نامنفي باشد.البته با رد گزينه سريعتر مي توان به جواب رسيد.(برد اين سوال قبلا براي رشته كشاورزي-تست 3 در صفحه 99 در جلد 2 رياضي 1- سوال آمده بود. كه براي حل آن ابتدا بايد دامنه را محاسبه كرد.)


   سوال 157 . گزينه 2 درست است.

با رد گزينه و محاسبه مقدار f در 0 و 1 به سرعت مي توان به جواب رسيد.(آنرا با تست 7 در صفحه 349 در جلد 1 رياضي 1 هم مقايسه كنيد.) اما براي حل تشريحي مي توان پس از انجام توان 2 در صورت كسر را تفكيك نمود و سپس از ايده اي كه من در حل تست 4 در صفحه 17 رياضي 1 استفاده كرده ام، مساله را حل نمود.


 سوال 158 . گزينه 4 درست است.

با رد گزينه و امتحان كردن x=1 به راحتي به پاسخ بدست مي آيد و براي حل دقيق فقط كافي است دقت كنيد كه g تابع معكوس براي f است.


  سوال 159 . گزينه  1درست است.

بالاخره به يك سوال رسيديم كه دانش آموز دبيرستاني نمي تواند حل كند. حالت يك به توان بينهايت است كه نمونه هاي آنرار در كلاس و كتاب زياد ديده ايد و با نكته اي كه در كلاس گفتم سريع حل مي شود.در كنكور MBA طراحان سوال به اين حالت مبهم علاقه زيادي دارند.(در 9 كنكور 6 بار سوال آمده)


   سوال 160 . گزينه 2درست است.

كمي وقت مي گيره. براي من وقت گير تر از سوالات قبلي بود و 75 ثانيه وقت گرفت. اما باز هم يك سوال دبيرستاني است.


  سوال 161 . گزينه 3 درست است.

ابتدا تجزيه كنيد و از توابع هموگرافيك حاصل مشتق بگيريد. حتما به ياد داريد كه براي هموگرافيك بعد از چند بار مشتق گرفتن يك فرمول بدست مي آيد و لازم نيست 9 بار مشتق گرفت)سوالات به اين شكل كه باز هم دبيرستاني است در كنكور ارشد فني كمتر سوال آمده اما من در رشته هاي مديريت(گروه علوم انساني) سوالات به اين صورت را زياد ديده ام.


  سوال 162 . گزينه 2 درست است.

يك سوال ساده دبيرستاني


  سوال 163 . گزينه 4 درست است.(سوال كمي ايراد دارد.)

در نكته 11 در صفحه 87 جلد 1 رياضي 1 و تذكر بعد از آن گفته ام كه بايد شرط مشتق پذيري f ذكر شود.باز هم سوال ساده اي بود در حد دبيرستان


   سوال 164 . گزينه 3 درست است.

براي اولين بار در MBA سوالي به طور مستقيم از قضيه مقدار ميانگين مي آيد. اما حتما يادتان هست كه در كلاس گفته ام يافتن كران براي مقدار يا تغييرات تابع با اين قضيه امكان پذبر است و لازم نبود طراح در صورت سوال آنرا ذكر كند.  در واقع سوال، نكته 36 در صفحه 122 در جلد 1 رياضي 1 را هدف گرفته است. حالت كلي اين تست در سال   88آزاد براي رشته رياضي سوال آمده بود.


   سوال 165 . گزينه 2 درست است.

بايد ابتدا و انتهاي بازه را هم بحراني به حساب آورد.(نمونه اين سوال در سال قبل براي MBA مطرح شده بود كه دانشجويان كلاس ويژه درس در سيميا يا كلاس تست آنرا به ياد دارند) باز هم سوالي در حد دبيرستان!!


   سوال 166.گزينه 1 درست است.

صورت را بر مخرج تقسيم كنيد تا معادله مجانب به دست آيد و ....(دانشجوياني كه در آزمون اينترنتي شركت كردند مشابه اين سوال را به ساد دارند) ضمنا همين تابع و نقطه برخورد مجانب مايل آن با خودش قبلا در كشاورزي 87 سوال آمده است.(تست 8 در صفحه 482 جلد 2 رياضي 1 را ملاحظه كنيد.) ضمنا از سال 87  به بعد طراحان MBA علاقه خاصي به مجانب مايل نشان داده اند و همواره حداقل يك سوال از اين مبحث داده اند.


  سوال 167 . گزينه 4درست است.

همان تست 6 در صفحه 222 جلد 2 رياضي 1 يعني سوال فلسفه علم 85 يا بهتر است بگوييم مثال 33 در صفحه 223 در جلد 1 رياضي 1 مي باشد.


 سوال 168 .  هيچ گزينه اي درست نيست.(اما شايد نظر طراح گزينه 4 باشد.)

بالاخره به انتگرال رسيديم. باز هم سوالي كه دبيرستاني ها هم مي توانند آنرا حل كنند!! از هوپيتال حل كنيد و اگر قدر مطلق يادتان برود به گزينه 2 مي رسيد كه غلط است. بهتر است تست رياضي 85 يعني تست 6 در صفحه 210 در جلد 2 رياضي 1 را ببينيد تا متوجه شويد طراحان براي اختراع سوال جديد زحمت زيادي مي كشند اما با بي دقتي آبروي خود را مي برند.


 سوال 169. گزينه 2 درست است.

متاسفانه سوالات دبيرستاني تمام شده و از اين به بعد سوالاتي داريد كه با افتخار ميتوانيد آنها را حل كنيد. اولين سوال نكته دار اين آزمون!!!اين سوال ايده داره اگه بلد نباشي حل نمي شه(رابطه 4-2 در صفحه 177 در جلد 1 رياضي 1 نكته آن است.) البته چون سال 87 هم در MBA همين سوال آمده شنيدم بعضي ها جواب آخر آنرا حفظ بودند.(خوش به حالشون) اين سوال را دانشجويان كلاس درس ويژه به ياد دارند كه دقيقا آنرا در كلاس حل كردم و نكته آنهم در كلاس تست گفته شده است. اين همان تست 51 در صفحه 182 در جلد 1 رياضي 1 است كه كنار آن در كتاب آمده آمار 79. اما سوال معروفي است(هوافضا-آزاد 83، MBA سال 87، ژئوفيزيك-آزاد 87، علوم دريايي 88، كشاورزي و رياضي-آزاد 88 و بالاخره MBA سال 89)


  سوال 170 . گزينه 1درست است.

براي اولين بار در كنكور ارشد سوال به اين صورت آمده است. بهتره به حل مثال 5-ب در صفحه 246 در جلد 1 رياضي 1 مراجعه نماييد.(از اون سوالاتي است كه انتظار ندارم همه بتونند حل كنند)


  سوال 171 . گزينه 2 درست است.

سال قبل هم از طول قوس منحني پارامتري براي MBA سوال آمده بود.


  سوال 172 . گزينه 3درست است.

اين نوع سوال كه در كنكور MBA براي اولين بار مطرح شده است در كنكور ساير رشته ها خصوصا عمران زياد آمده است.بهتر است به حل تست 90 در صفحه 202 در جلد 1 رياضي 1 مراجعه كنيد تا دو روش براي حل  اين تست را ببينيد.(البته دانشجويان دوره ويژه درس تابستان  نمونه اين سوال را در جزوه تست خود  ديده اند.)


  سوال 173 . گزينه 1درست است.

ريشه را بيابيد و نمايش قطبي آنرا بنويسيد. ديدن تست 41 در صفحه 537 در جلد 1 رياضي هم هم خالي از لطف نيست.


  سوال 174 . گزينه  4 درست است.
بالاخره سوالات رياضي 2 شروع شد. سال گذشته هم از شماره 174 رياضي 2 شروع شد. بايد فرمول فاصله نقطه از خط را بدانيد. شايد حدود 2 دقيقه حل سوال وقت بگيره. باز هم دانش آموز دبيرستاني ......!!!


 سوال 175 . گزينه 1درست است.

اين سوال به مبحث ماتريسهاي قطري شدني ارتباط داره. با توجه به توضيحات صفحه 58 در جلد 1 رياضي 2 بايد ستونهاي ماتريس C بردار ويژه هاي ماتريس داده شده باشند. اين سوال شايد حدود 130 ثانيه از من وقت گرفت و تا الان ركوردار وقت گيري بوده است. 

چند نكته

  • اين مبحث را با وجود اينكه در كتاب به طور كامل وجود دارد اما چون در 10 سال اخير كنكور رشته هاي مختلف به ندرت سوال آمده من در سايت و كلاس حذف كرده بودم. پس فرض را بر اين ميگيرم كه دانشجويان من نمي تونند آنرا حل كنند ولي باز هم اطلاع دارم بعضي دانشجويان به حرفهاي من گوش ندادند و كل كتابها را چندين با خوانده اند(خوش به حالشون كه يك تست جلو هستند)
  • بعيد مي دونم اساتيد ديگه هم اين مبحث را در كلاس تدريس كنند


  سوال 176 . گزينه 2درست است.

بردار نرمال بوسان برابر ضرب خارجي سرعت و شتاب است. در MBA در سال 83 هم سوال مشابهي آمده بود كه من در همه كلاسها براي آن  مثال حل كرده ام.(مثال دوم مبحث خمها در جزوه كلاسي)


سوال 177 . گزينه 3 درست است.

بايد ابتدا معكوس ژاكوبين را بيابيد. مانند تست 85 در صفحه 139 در جلد 1 رياضي 2(تست آمار 80 و  MBA سال 87 و مديريت 88) حل مي شود كه دانشجويان كلاس ويژه درس آنرا به ياد دارند.


  سوال 178 . گزينه 4 درست است.

بالاخره يك سوال اكسترمم مقيد كه در MBA طراحان علاقه خاصي به آن دارند. اما من با روش ضرايب لاگرانژ حل نمي كنم. اگه ميخواهيد راه بهينه حل را ببينيد به تست سيستم 81 (تست 154 در صفحه 363  در جلد 1 رياضي 2 و خصوصا روش دوم حل آن مراجعه كنيد تا ببينيد اين سوال 30 ثانيه بيشتر وقت نمي گيره)


سوال 179. گزينه 4 درست است.

باز هم ايراد لفظي كه در كلاس توضيح دادم. بايد مي گفت مركز هندسي.مانند سوال سيستم 86 يعني تست 4 در صفحه 287 در جلد 2 رياضي 2 حل مي شود ولي بايد چگالي را يك بگيريد. سوال وقت گيري است از من 160 ثانيه وقت گرفت. شايد رد شدن از چنين سوالي بد نباشه چون ممكن است سوالاتي بعد از اين تو كنكور باشد كه سريع حل شود. البته دانشجويان MBA نبايد براي اين كنكور كمبود وقت داشته باشند.


  سوال 180. گزينه  2 درست است.

سوال با انتگرال سطح خيلي سريع حل مي شود. اما اگر به تست 51 در صفحه 246 جلد 1 رياضي 2 و تذكر 18 در كتاب سر بزنيد راه ديگر حل را هم مي بينيد.


  سوال 181 . گزينه 1 درست است.

اين سوال مربوط به معادلات ديفرانسيل است. پس نبايد در اين كنكور مطرح شود. اما بدون اطلاعات از معادلات هم ميشود آنرا حل كرد. از عبارت داده شده در سوال مشتق بگيريد و با معادله ديفرانسيل مقايسه كنيد. فهميديد چي شد؟؟؟ فقط گزينه 1 مي تواند درست باشد.اگر حل واقعي آنرا ميخواهيد به تست 179 در صفحه 102 در جلد 1 كتاب معادلات من !!!! سر بزنيد.(سوال شيمي 79)


  سوال 182 . گزينه 3 درست است.

حالت كلي اين سوال يكي از نكات كتاب است كه در برخي كلاسها(كلاس تست يا دوره ويژه درس) به فرمول كلي آن اشاره كردهام. نمونه اين سوال در سال 87 هم در MBA آمده بود. در كل اگر كسي فرمول كلي(نكته 1 در صفحه 220 در جلد 1 رياضي 2) را هم نداند محاسبه مستقيم اين سوال بيش از يك دقيقه وقت نمي خواهد.


  سوال 183 . گزينه 1 درست است.

قضيه است و نياز به محاسبه ندارد.(چقدر اين سوال وقت شما را گرفت؟؟)


  سوال 184 . گزينه 2 درست است.

انتگرال كار است و بايد با تعريف محاسبه كرد.شبيه تست نقشه برداري 85(تست 3 در صفحه 230 در جلد 2 رياضي 2) حل مي شود.(باز هم از سوالاتي است كه در كلاس ويژه درس و كلاس تست حل شده است.)


  سوال185. سوال ايراد دارد(اما من در كنكور گزينه 1 را مي زنم)

ناحيه داده شده در صفحه xy حدود كاملا مشخصي ندارد. من فرض كردم منظور طراح آن است كه در ناحيه تصوير در صفحه xy حدود y بين 1 و 1- است.(اما از صورت سوال اين مورد واضح  نيست و بايد ذكر گردد) سوال ساده است اما محاسبات آن نسبت به ساير سوالات اين كنكور  زياد است و حدود 100 ثانيه وقت من را گرفت.


 لطفا براي بحث در مورد كنكور، سوالات، كلاس، كتاب و كنكورهاي آزمايشي و درصدهايي كه در درس رياضي زده ايد و  .... به اتاق مباحثه در سايت سر بزنيد.

با تشكر فراوان از مديريت محترم انتشارت نگاه دانش كه فايل سوالات را براي من ارسال كرده اند، براي دسترسي به فايل 6 صفحه اي سوالات اينجا را كليك نماييد.

ضمنا در ادامه سوالات آزمون در 6 صفحه آمده است  كه فايل ضميمه صفحه 5 و 6 آنرا به صورت zip در بر دارد و سوالات176 به بعد را شامل ميشود.