تکالیف جلسه اول کلاس معادلات دیفرانسیل (مطالبی که باید برای جلسه اول پیش مطالعه شوند)

برنامه و تكاليف براي شركت در كلاس معادلات دیفرانسیل پاییز۹۶ در تهران(انحصارا در موسسه نصیر)

مطالبي كه در هفته اول( جلسه اول) كلاسها تدريس مي شوند:

  •  فصل اول- مقدمات  و فصل ۲: معادلات مرتبه اول (معادله تفكيك پذير و خطي و برنولي تا صفحه ۵۰ از جلد اول کتاب)

لازم است براي استفاده بهينه از كلاس مطالب اشاره شده در بالا را از روي  كتاب  مطالعه نماييد(نيازي به حل مثال و تستهاي اين مباحث يا حفظ كردن فرمولها نيست. فقط براي يادآوري يك مطالعه كلي بر مباحث بالا داشته باشيد)

توصيه مهم ۱. براي اطلاع از روش بهينه مطالعه هر يك از كتابها(سبك نگارش كتاب، مطالب مهم و حذفي و ....) به منوي اطلاعات مهم كنكور(زير منوي  روش بهينه مطالعه معادلات ديفرانسيل) مراجعه نماييد.

توصيه مهم ۲.  از درس رياضي عمومي به موارد زبر احتياج داريد كه بهتر است قبل از شروع كلاس آنها را از يك كتاب رياضي عمومي مطالعه نماييد. هر چند موارد لازم را در كلاس در حد نیاز توضيح خواهيم داد:

  • فرمولهاي كلي مشتق از توابع معروف
  • فرمولها و روشهاي مختلف محاسبه انتگرال نامعين خصوصا روش تغيير متغير و جز به جز و اطلاعات از روش تجزيه به كسرها
  • شناسايي كلي اعداد مختلط و نماد i و محاسبه ريشه يك عدد مختلطـ (برای جلسه ۴ به بعد)

 برای اطلاعات کلی در مورد  نحوه اداره کلاس+مراجع ادامه مطالب را در پنجره بعدی ملاحظه فرمایید



برنامه کلی کلاس(روش اداره کلاس) معادلات دیفرانسیل در سال ۹۶

كليه دانشجوياني كه در كلاسهاي درس و تست معادلات ديفرانسيل شرکت می کنند ، لازم است  به مطالب زير توجه نمايند:

۱.در كليه كلاسها مطالب تدريس شده از جلد اول كتاب   زير است:

   معادلات ديفرانسيل (تاليف: مسعود آقاسي- انتشارات نگاه دانش) – ويرايش سوم

                                    

  براي اطلاع از مشخصات آخرين چاپ این کتاب  به منوي تاليفات مراجعه نماييد.

۲.در هر جلسه مطالب لازم مطابق سرفصل مراجع بالا تدريس ميشود و براي تفهيم بيشتر مطالب مثال يا تستهايي به صورت منتخب از كتاب حل ميشوند. در اين قسمت( و با توجه به اينكه سوالات مربوط يه سال ۸۳ تا ۹۶  رشته هاي مختلف در دانشگاه سراسري  و آزاد  بدون طبقه بندي موضوعي در جلد دوم مراجع بالا موجود هستند) نمونه سوالاتي از جلد دوم هم در كلاس حل ميشوند. اما دانشجويان نيازي به تهيه يا استفاده از  جلد ۲  تا پايان دوره  نخواهند داشت. در جلسه پاياني كلاس برنامه دقيق نحوه استفاده از تستهاي جلد دوم براي مرور و دوره مطالب درسي به دانشجويان گفته خواهد شد.

۳.مطالب درسي در كلاس به صورت كامل (در حد نياز يك  كلاس كنكور) بيان ميشود. اما همواره به ياد داشته باشيد كه در يك كلاس كنكور مدرس نبايد وقت شما را براي   اثبات دقيق فرمولها تلف نمايد  شما بايد فرمولها و طرز استفاده از آنها را در حل سوالات ياد بگيريد . با اين حال در مواردي كه بيان ايده بدست آمدن (اثبات) فرمولها  بتواند كمكي به شما در حل مسائل مشابه داشته باشد؛ حتما در مورد اين ايده ها در كلاس توضيح خواهيم داد.

۴.آيا كل جلد اول در كلاس تدريس مي شود?

  مطالب درسي در كتاب واقعا كامل و جامع است. حتي براي مطالبي كه در كنكور تا به حال سوالي مطرح نشده هم موضوع درسي و نمونه سوال آوره شده است. برخي مطالب اين كتاب را حتي در كاملترين مراجع دانشگاهي هم نمي توانيد ببينيد  و بنابراين نياز به تدريس همه مطالب آن در كلاس نمي باشد. ما در كلاس مطالب لازم براي كنكور(كه بيش از ۹۵  درصد مطالب موجود در درسنامه كتاب است) را تدريس مي كنيم و بنابراين شما نيازي به مطالعه درسنامه كتاب  نداريد. فقط بايد نمونه مثالها و تستها ي كتاب را(براي تسلط بر مطالب تدريس شده در كلاس يا ياد گرفتن برخي ايده هاي  خاص در پاسخ دادن به تستها) حل نماييد.

۵. آيا مطالبي از جلد اول معادلات ديفرانسيل را ميتوان حذف نمود?

   مواردي كه به ندرت در كنكور سوال بوده اند را در كلاس تدريس نمي كنيم و ليست انها را ميتوانيد در منوي اطلاعات مهم كنكور(زير منوي روش بهينه مطالعه معادلات ديفرانسيل) در صفحه اول سايت www.m-aghasi.ir   ملاحظه نماييد. اما كليه مطالب تدريس شده در كلاس بايد براي كنكور خوانده شوند. تعداد سوالات مطرح شده از هر فصل كتاب در كنكور رشته هاي مختلف از سال ۸۵ تا ۹۶ در منوي بودجه بندي سوالات كنكور در سايت موجود است. اما اگر مبحثي در كنكور رشته مورد نظر شما سوال نداشته يا كمتر مورد سوال بوده را حذف نكنيد چون آن مطلب ممكن است در سال جاري مورد سوال قرار گيرد يا مطالب آن پيش نياز براي حل سوالات مباحث ديگر باشد.

۶. نحوه اداره كلاس و تدريس و تستهاي حل شده در كلاس چگونه است?

مطابق توضيحات بند ۲ در ابتدا هر مبحث در كلاس( در حد نياز) به طور كامل  تدريس ميشود و سپس متناسب با ان مثال يا تست(از جلد اول يا دوم) حل مي شود. در برخي موارد سوالات منتخب به گونه اي هستند كه نكات يا ايده هاي حل سوالات در آنها آموزش داده شود. در انتهاي كلاس هم سوالات موجود در كتاب از مباحث تدريس شده به عنوان تكليف به شما واگذار ميشود و براي پيش مطالعه ، عناويني كه در جلسه بعدي تدريس ميشوند را مشخص ميكنيم.

توجه كنيد كه تستهايي كه از كتاب انتخاب ميشوند براي آموزش است و لذا مهم نيست كه آن نمونه سوال در كنكور رشته اي كه شما در ان شركت ميكنيد سابقه مطرح شدن داشته يا نداشته. چون من معمولا در حين حل سوال  كنكور يك رشته خاص تمام سابقه مطرح شدن آن  تست در كنكور رشته هاي مختلف را بيان ميكنم به تدريج خواهيد فهميد مرز گذاشتن بين سوالات رشته هاي مختلف(كه مثلا چون اين سوال فقط در رشته مكانبك يا رياضي  آمده در كنكور عمران يا مواد يا برق و ..... مطرح نمي شود)  در درس معادلات كار درستي نيست. بنابراين برگزاري كلاس معادلات ديفرانسيل به طور خاص براي يك رشته(مثلا كلاسي فقط براي داوطلبان عمران يا فقط مخصوص برق و ......) از نظر من كاملا نادرست است. مثلا  در سال ۹۱   و ۹۳ در كنكور برق سه سوال مطرح شد كه دو  مورد آن  در سال قبل در رشته رياضي آمده بود و  در سال ۹۱ يكي از آنها سوال عمران  آزاد ۸۳ و در سال ۹۳ سوال سوم حالت خاص تست مواد ۹۱  بوده است و در سال ۹۵ در همین رشته ۲ سوال از ۴ سوال درس معادلات قبلا سوالات رشته ریاضی بودند. یا در سال ۹۶ سوالات درس معادلات رشته های برق و مکانیک یکسان بودند همچنین سوالات دو رشته نساجی و نقشه برداری هم یکسان بودند. 

۷. با توجه به اينكه در جلد اول سوالات از سال ۷۲ الی ۸۲ (سوالات قديمي) و در جلد ۲ سوالات ۸۳ الی ۹۶(سوالات جديد) مطرح شده اند؛ آيا بهتر نيست  درس را از جزوه بخوانيم و تست را از جلد ۲ كه به روز تر است حل كنيم?

   پرسش بالا بارها از طرف دانشجويان در كلاس يا سايت مطرح شده است . واقعيت ان است كه با وجود اينكه شما خود را براي كنكور آماده ميكنيد و بايد مهارت حل تست در زمان كوتاه را داشته باشيد اما:

  • تا وقتي مهارت حل يك سوال به صورت كامل و دقيق(تشريحي) را نداشته باشيد و مرحله آموزش را كامل نكرده باشيد حق ورود به مرحله بالا بردن سرعت حل سوال را نداريد. با وجود اينكه تكاليفي كه از جلد اول در هر جلسه به شما واگذار ميشود غالبا تست كنكور هستند اما از شما خواسته ميشود ابتدا خودتان براي حل سوال و بررسي روشهاي مختلف حل اقدام نماييد و توجهي به حل تست در زمان كوتاه نداشته باشيد تا  تجربه حل سوال خود را افزايش دهيد. يكي از تفاوتهاي عمده كنكور دبيرستان(كارداني يا كارشناسي) با كنكور كارشناسي ارشد اين  است كه در موراد زيادي تستهاي مطرح شده در كنكور ارشد در عمل يك سوال امتحاني يا تمرين يك كتاب دانشگاهي هستند كه واقعا روش تستي براي حل ان وجود ندارد.
  • در كلاس درس خواهيد فهميد مواردي زيادي هست كه تستهاي جلد اول (به قول برخي از دانشجويان تستهاي قديمي) چندين سال بعد در كنكور سالهاي اخير(و در جلد دوم) تكرار شده اند. تعداد مواردي از اين دست فوق العاده زياد است(مثلا تست مكانيك ۷۰ براي عمران ۸۹  يعني ۱۹ سال بعد تكرار يا مثلا تست رياضي ۷۵ براي عمران در سال ۹۲  آمده است.در کنکور ۹۶ از ۵ سوال معادلات رشته عمران ۴ مورد آن تستهای جلد اول کتاب(یکی تست نساجی ۷۹ و  بقیه تستهای رشته ریاضی برای سالهای ۸۰ و ۸۱ و ۸۲ بودند!!!! و یک سوال دیگر هم با اطلاعات درس ریاضی عمومی قابل حل بود.)
  • تستهاي جلد دوم طبقه بندي موضوعي نيست و بر اساس رشته و سال مرتب شده و لذا پس از پايان جلد اول حق استفاده از جلد دوم را خواهيد  داشت و به تدريج سرعت و مهارت حل تست خود را بالا خواهيد برد.(تا جلسه آخر كلاس صبر كنيد تا برنامه  استفاده از جلد ۲  به شما داده شود.)